THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Saturday, March 31, 2012

Movie JANGAN PANDANG-PANDANG



Filem Jangan Pandang2..
adalah filem ke 2 yg berjaya membuat aku ketawa terbahak2 
selain dari filem Adnan Sempit 2,
dari mula sampai habis aku ketawa jek
sampai naik lenguh pipi2, rase2 cm nak tercabut urat kepala haha ~
Credits to pengarah filem Ahmad Idham..
Sgt enjoy movie tersebut..
even sumtime terkejut dgn hantu2 yg seram la konon2nya hehe

scene paling BEST time terpijak tangan HANTU
hantu siap cakap Adoiiiiii .......!!!
xtahan giler part tuh haha
then part yaya kena rasuk
then si ajis boleh buka lagu WAHIDA WASSINI
gile lawak...

By the way..dah 2x aku layan cite tuh..since mula ditayangkan pd 29/3
sanggup tgok if ade org ajak nengok lagik hehe
berbaloi laa ~ have fun sgt..


*******

Sunday, March 18, 2012

Bau itu....


Teringat kejadian LAST FRIDAY 
tersenyum sorang2 bila aku memikirkannya
kelakar betol..tapi kadang2 aku fikir sakit hati plak dibuatnya..

Cam biasa sampai office dlm pukul 9 a.m.
Last week masuk pukul 9.30 a.m. 
So xde la berebut sangat dgn org2 government yg naik lift komtar tuh..
tapi ntah kenapa hari tuh..
banyak pulak yg naik lift sekali dgn aku..

Ku gagahkan juga..
Bersempit2 dalam lift yg dah mcm tin sardin nak pecah..
Tiba2 aku terbau satu bauan minyak wangi Clinique 4 Men..
Wangian yg sangat2.....
aku kenali..
aku rindui..

dah lama aku xbau wangian tersebut..

Dalam keadaan sempit tuh, aku cuba gagahkan nak tengok juga kalau2 
orang yg aku cari2 tuh ada..
aku jengket sana sini..
panjangkan leher (macam angsa plak)
sampai tertolak2 org yg tidak berdosa ( ya ampun)
semata2 nak cari beliau 

hummm...xde :(


Dalam diri berkata :
Cuba kuatkan semangat..
Positive thinking !
Kenapa aku nak jadi cmtuh..bukankah aku dah tekad
untuk lupakan segalanya..!!!


p/s : Ingat kau sorg je ke pakai minyak wangi tuh !!! 
(cuba sedapkan hati)


walaupon aku teramat2 merindui bauan tersebut...



Thursday, March 15, 2012

Assalamualaikum,
Just wanna share 1 pic..

Credit to my friends
Nice sangat pic neh ~ Thanxs wadie



Sekian !!


Bila Hati dah RINDU..!!!


Bila terasa rindu ku sebut namamu

Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh... "

lalalalalalalallala..........


Menghayati setiap patah lirik lagu Bila Terasa Rindu by Dafi AF.
Kenangan dulu2 pon muncul kat kepala.

Haishhh..sampai bila aku nak macam ni??


Peoples changes !
So, how about me ?? He also changes!
Why not im also changes !


Dah penat aku berazam bagai nak rak,
TAPI still rindu jugak kat beliau
Bertimbun2 perasaan benci aku cuba bina dlm diri neh
masih xberjaya jugak 

Rasanya , the best things is move out from Penang
I guess ??
OMG ~ terlalu byk kenangan di Penang bersamanya.
Rumah pon dekat2 je
Sometime, xdapat tengok orang, 
Tengok rumah pon jadi laa
huhH  ~ so annoying !!

***********

X dinafikan kenangan itu sukar utk kita lupakan
Mungkin dgn kenangan juga akan mengajar kita erti kehidupan
Kenangan juga yg membuat kita jadi lebih kuat
Kenangan juga memberi semangat utk kita lebih maju ke hadapan.

InsyaALLAH ~ positive thinking :)










Sunday, March 11, 2012

Mentarang Bakar


Assalamualaikum..

Selamat Hari Ahad..

Finally, aku decide juga untuk balik kampung
Dah xtertahan rasanya menanggung rindu dgn family di kampung
Cukuplah sebulan je aku merajuk bawa hati yg LARA
huhu..

Even 2 hari je dapat balik kampung
Tapi rasa sgt2 teruja
Rindu dgn masakan mak
Rindu dgn nenda terchenta

So, petang neh dah nak balik Penang again.
Kejap je rasanya

******************
So lunch hari neh sgt best.
Kami menjalankan aktiviti membakar MENTARANG
korang pernah dgr x pasal siput mentarang x?????
meh sini aku nak share dgn korang !!!
zoom dekat sikit.............




neh la rupanya mentarang...

sejenis siput yg hanya di jumpai di sekitar2 pantai yg berselut sahaja
aku rase cm sesetengah negeri je
sbb pernah juga aku tanya org penang
tapi dieorg xtahu pon kewujudan siput ini

so,jom menjamu selera !!!



Saturday, March 10, 2012

Aku Pasrah...


Mode : B.E.R.J.I.W.A.N.G


Layan lagu Yana Samsudin..sgt best lagu neh
Jom layan sesama !!
cam ada kena mengena ja dgn hidup aku..

hukhuk ~ TERSENTUH  >''<





Takku menyangka dan tidakku menduga
akhirnya engkau yg berubah
sekelip mata cinta kita terlerai
di hujani dengan linangan air mata...


mengapa engkau dustai cinta kita
di mana letaknya janji setia
yang pernah engkau lafazkan sewaktu dahulu
ingin terus hidup selamanya bersamaku hingga ke akhirnya...


tinggallah aku bersama hati yang pedih
terpaksalah ku telan segala kepahitan
sehingga kering air mataku menangis
bila aku kenangkan nasib yang telah menimpa diriku ini

biarkanlah ku sendiri meneruskan hidup tanpamu di sisi
ku relakan dikau pergi andai itunya mahumu
ku menganggap ianya adalah ujian dariNya
tiada jodoh di antara kita


aku pasrah aku redha dengan apa yang terjadi
ku doakan agar dikau bahagia...di sampingnya


sekian...

Thursday, March 8, 2012

Egokah Aku...??


Telah di akui manusia mmg ada sedikit perasaan EGO !
Baik lelaki mahupun perempuan
Cuma bezanya kita dapat mengawal atau tidak perasaan ego tersebut 
mengikut waktu dan keadaan.

********

As usual, setiap Rabu akan ada pasar malam kat depan taman,
Petang tadi, balik dari office aku singgah beli makanan mcm biasa,
Tanpa aku sedari,
Aku nampak beliau di jendela flat beliau,
Hati aku kuat mengatakan beliau juga nampak aku,
Perasaan aku sgt berbelah bagi
Nak msg ke tidak?

Xnak lah..dia sape yg aku perlu nak amik tahu pasal dia..
Pernah ke dia fikir pasal aku?
Kucar kacir hidup aku di buatnya
selama neh, aku terlalu mengikut perasaan syg...

aku BUTAKAN mata..

aku PEKAKKAN telinga..

di sebabkan syg aku FOLLOW everythings kehendak beliau,


and now..
salahkah aku ada sedikit perasaan EGO ini?
buat apa aku sibuk2 nak cari dia sedangkan dia tak pernah kesah ttg aku....


Hakikatnya
manusia mmg cepat BERUBAH !!!




Wednesday, March 7, 2012

Saya RINDU Kampung saya !!


Mode : Moody :(
Sangat2 rindukan kampung..
Dah lama rasanya x balik kg..
Bila di hitung balik da dekat sebulan lebih aku x balik kg.
Sedaya upaya aku menyibukkan diri dgn kerja2 dekat office
Menyibukkan diri dgn kawan2 
aku sedar mereka semua sayang aku..
mereka xnak aku sedih2..
TAPI

pada hakikatnya aku sendiri yg tanggung semua ni
Mungkin muka boleh tersenyum menahan kesakitan
tapi lama mana dapat bertahan kan??

Sebenarnya,
aku MALU nak balik kampung..
after apa yg dah jadi
semua org asyik bertanya
mmg betul kata pepatah
MULUT tempayan kita boleh tutup tapi MULUT manusia
selagi boleh pot pet pot pet
xkan berhenti punya..


aku sedih tengok mak & abah
mereka pon terkena tempiasnya
sgt RINDU nak balik kg jumpa MAK & ABAH



Soal JODOH ditangan ALLAH
semuanya ketentuan ilahi

aku mula redha
aku mula meyakinkan diri aku
bahawa semua yg berlaku ada hikmahnya

semoga aku terus KUAT

insyaallah..



Monday, March 5, 2012

CINTA Kura - Kura

Assalamualaikum wbt..

Complete weekend !
amazing...
just arrived at home, sgt PENAT lol..
satu hari yg amat memenatkan dan menghabiskan duit.
spend time dgn sahabat2 sy.,hairiza, kak hani & eton (yg baru sy kenali)
temankan dieorg g facial kat PANCO 
shopping2 kat Megamall Prai
Survey barang2 hantaran kahwin kat A Tu Z
&
Last but not least, menonton cerita Cinta Kura - Kura kat Gurney Plaza !


agak melucukan panggung wayang tuh cuma ada 6 orang penonton je termasuk lah kiteorg

aisey ~ suspen !
xmendapat sambutan nampaknye.

tapi cite neh quite OK la.
best la.ada part2 yg lucu
even cerita die xde la berat sangat.
yg penting sy sangat suke lakonan Tiz Zaqyah
beliau sangatlah comel !
dgn pakaian2 beliau yg cumel~ sgt cute !

Luv u Tiz ~

*****

OMG ~ 12.40 a.m already
nak tido ...esok keje

Gudnite everyone !!!!





Sunday, March 4, 2012

BETUL kew...???


HARAM bagi seorang lelaki 

jika menjadikan seorang wanita itu 

                                                sebagai KEKASIHNYA 

tetapi

tidak berniat untuk MENIKAHINYA....???




Saturday, March 3, 2012

Beginning of Everythings..

Assalamualaikum..wbt..

Lama rasanya xpost entry terbaru..rindu giler nak menulis di sini
so for this entry just nak SHARE dgn korang my new pic

credit to abg man sbb tolong ambikkan pic yg cntik2 neh

location : Tasoh Lake Resort.

candid pic ~ sgt chantekkk..like2

dah lame xsenyum rasanya..:)

with my nephew ~ owit

*************

so THANXS to abg man.
next time buleh amik gambo lagi..


see u in the next entry !







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...