THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Sunday, May 27, 2012

Wedding


Assalamualaikum wbt

For this entry nak share dgn korang ttg konvoi menghadiri 
wedding my officemate hadziri dan pasangannya aziela

Location : Kulim Kedah
Disertai oleh 5 buah kereta

pose terbaek dari warga vads dan ex-staff 
product & billing department


pic kenang kenangan with pengantin 


p/s : to my friends SELAMAT PENGANTIN BARU
semoga kekal hingga ke anak cucu

Sangat happy tgok byk kwn2 dah melangkah ke alam rumah tangga
AKU ??
belum sampai masanya
InsyaALLAH jodoh di tangan Tuhan
Telah tertulis semuanya :)


wassalam


Balut Hadiah Dalam Gelap


Assalamualaikum wbt..

Todays entry is quity weird haha
Sekali lagi kerja gila yg kiteorg lakukan
Membalut hadiah salah sorg teman office yg mana perbuatan ini dilakukan diluar rumah yg gelap dan cuma ada lampu jalan yg xberapa nak terang haha

Haishhh pape jela JANJI dah COMPLETE semuanya.

So, today is our officemate wedding
CONGRATS to hadziri & pasangan
semoga kekal bahagia

******

Bercakap pasal hadiah neh..
Macam2 kiteorg belikan..
Hadiah yg xpernah dibuat org pon ade haha
Semua idea wan haha ~ xcampor
TAPI quite OK sebab semuanya barang keperluan rumah
Table Lamp, Rak, Coffee Maker, Cadar Akemi, Set Mangkuk, Rak Pinggan Mangkuk,
dan yg terakhirnya Set Pisau
HAHAHAHA

p/s : jgn buat bergaduh sudah pisau2 tuh.


**THANXS for semua yg menyumbangkan tenaga , duit dan sebagainya!!!




Xtau la deme balut cam mane hadiah2 neh
GELAP kot !!

Saya sebagai tukang potong salotape je ~ haha



~ Sekian ~

Wednesday, May 23, 2012

Having Snow Ice & Game


Last Night receive a call from one of my best friend
Mengajak sy ke Queensbay temankan beliau 
utk manicure dan pedicure katanya
Mentang2 le dah xlama nak kawen
so nak memanjakan diri la konon2 hehehe
ahakzz ~ xkesah la..janji ko bahagia >_<

Kiteorang neh nama je stay tempat yg sama
Tapi jarang jumpa 
Masing2 busy, nak2 beliau, sgt memahami la
sebagai seorg guru, mmg sgt bz orgnya

so beliau dtg ambik kat rumah
sampai je kat Queensbay semua kedai da xmau amik cust 
Lambat katanya padahal kiteorg sampai dlm 8.30 lebih2
haiyoo macam mana business nak masok cmni
Rugi dah 3 org customer hahah DO I CARE ?

so x jadi la aktiviti kami then g food court utk melantak
dgn s tersengaja nya aku ter order Dragon Fruit Snow Ball
Yummy..so sweet :) hingga menjilat kaki hehe

Dragon Fruit Snow Ice
nampak sedap kannn !!!

neh plak Manggo Snow Ice ~
masam sket..xberapa suka heee

nyum2..sejuk gigi :)
lama benor xmakan mende2 sejuk neh

neh ha muka bakal pengantin (muka bakal bini org)
berseri2 je tgok skg hehe


dua2 neh teman terbaek aku
sayang korang sangat !

Lepas melantik kiteorg pon pusing
sempat shopping 2 3 helai baju
SALE sgt2 
Wahhhhhhh ~ sangat TERUJA bila nampak SALE !


After that, Lepak main game
memang HAPPENING
hilangkan stress
serious the best way utk release tension.




memang macam nak GILA
Penat kot haha
Last tersandar ketiga2 hehe

Balik rumah terus tido !
>_<











Tuesday, May 22, 2012

Bercerita Tentang Jodoh


Jangan Terlalu Mencari Kesempurnaan

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN
kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh....
cukuplah sekadar KEPERLUANmu. ..
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang,
TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. ...
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah,
cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.

MENYAYANGIMU. .. MENGASIHIMU. ..
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..
Kamu juga yang akan MENYESAL




Kami yg GILA - GILA


Aku yg sangat Gila..
Ohh salah ! KAMI yg sangat Gila - Gila

Malam ni sangat2 bosan
Memandangkan esok hari sy Annual leave
So cuba padatkan aktiviti malam neh dgn benda2 yg berfaedah
Faedah sangat lah !

OK la dari aku duk melepak kat merata2 tempat haha

First aktiviti :  BERINAI

- cewahhh..ala2 malam berinai pulak kan
so as usual model sy cik Azura merangkap teman baik
 a.k.a teman sebilik lagikan teman sebantal sy
so mulalah sy MELUKIS dan mencontengkan tangan beliau dgn sedikit ilmu pengetahuan inai yg entah dr mana saya dapat haha
sedikit KECOMOTAN di situ..but at least jadi jugak corak bunga taik ayam sy !!

jom TENGOK !!



OK Fine..mmg sy xde bakat haha
just for FUN...

Then habis menconteng tangan beliau..
My part pulak..letak inai kat kuku jek sbb xreti nak lukis kat tangan sendiri

p/s : abaikan memek muka yg entah papa neh !!! heee




Aktiviti seterusnya...

MASKING time !
Yeah masa utk merehatkan minda dan muka
Pakai masker bengkoang whitening from Mustika Ratu.
at last lupa cuci sampai esok pagi...
(cakap based on experience)
perghh rosak muka cmni....


so..Tamatlah aktiviti yg menyeronokkan untuk malam ni

selamat malam guys :)

c u in the next entry 

wassalam 






Monday, May 21, 2012

Syukur KepadaNYA

Mode : HAPPY sambil Lompat2


ALHAMDULLILLAH 

Saya LULUS OJA..
(On job assessment)
Not to worry...no second OJA
Thank GOD !

Actually i'd sitting a training for being a multiskill staff
from product to billing department
huh ! eventhough im not soooo happy bout that
being force for that training
" PAKSA RELA "
at least im DONE with it.

we had training for about 2 weeks
the best things xpayah jawab call ! haha

******

By the way, for all my friends which will sitting for the second OJA
i wish best of luck for u all guys
Do the best guys..yeah !

:)



THE END !




Sunday, May 20, 2012

Saya SENTAP dgn beliau :(


Bangun pagi..THEN tgok ade 10 SMS
IngatKAN WISH good morning ke
Dah breakfast ke?

Tup2...

Scroll down ke bawah..
SENTAP sy membaca bait2 sms berkenaan...

U show off so much , I don't know who u think urself ,
 stop ignore people or else will happen to u the same one day ,,
i'm doing my best to take care of u and love u
 but u just ignore it and look at urself 2 high ,
 remember today u have someone love u ,
but tomorrow maybe not ,,
stop ignore people this... "


*********


Sepanjang hari neh semua kerja xmenjadi
Terfikirkan apa yg beliau maksudkan

Yes ADMIT IT
all my faults
But im not show off
I still need a space, i need to change myself
I need to b ready to be a person that u want
So please respect me, 
How much i respect u..HOPEFULLY u understand

It's not easy as U THINK..
to build a relationship
YES..u wait for me for about 2 years
For me it's still not enough dear

Give me some TIME
:(






Shopping Baju Raya

Mode : HAPPY & Penat
Location : Jakel Alor Setar Kedah

Shopping Baju Raya with FAMILY
OMaigosshh..X awal sangat ke? 
Fikir2 balik xde la awal.
pasneh nak hantar kat tukang jahit plak 

So our themes this year is ........
SECRET !!!!!

as usual colour mesti sama for all of our family members
Utk tahun neh colour pilihan is silver + black 
NICE sgt - pilihan kakak sy
im just a FOLLOWER

tup tap tu tap..RM880
hahaha padan muka ! nak chantek nye pasal..

*****
kami memang suka bergambar
ADMIT it
xkesah kat memana pown ~ hee


borong sakan
xpe bukan sy yg bayar hehe


 ahhaaa..ade lagi
pose jgn xpose

niat hati nak ganti zahnita
haha ~ xmungkin
sebelah mata pown xbole hehe

my niece ~ ayong hanim


THE END


Saturday, May 19, 2012

Hang Out With Him


Just arrived at home ~
Mode : P.E.N.A.T but happy

TETIBA rase nak menulis di sini

Hari ini 1 day hang out with him
Temankan beliau shopping baju
Banyak juga la kedai yg kami masuk
YES i know..u are the CEREWET person
quite fussy haha..
cari sampai jumpa gak baju yg sesuai..FINALLY !

Sometime i guess..mesti semua org fikir kita couple
bila keluar berdua je mesti
ada special relationship.
Perlu kah macam tuh ????

it is wrong if both of us just stay as a friends
right ??

YES admit it im happy with u
happy hang out, staying here beside u.
laughing
joking

coz u are funniest guy i'd ever had in MY LIFE
u make me feel comfortable with U

BUT..

like i mentioned before
U only can be MY FRIENDS
My special FRIENDS !

because i dont wanna lose special friend like U 
because of LOVE !

NOPE ! Never happen !!!


********




DUNIA SEORANG REMAJA





Terbaca dari pages seorang teman


berdasarkan teori2 falsafah
so nak SHARE will all of u guys

SELAMAT MEMBACA

*****


(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas






TANAH


Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.


(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)


Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.




AIR


Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.


(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)


Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.



API


Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.


(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)


Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.




ANGIN


Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.


(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)


Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.


THE END

FRIENDLY GAME !

Assalamualaikum wbt

Entry kali neh pulak regarding netball games last week
fuhh ~ berpeluh2 sy nak bercerita
itu tidak di kira peluh kat padang lagi...

Dah lama aku tinggalkan aktiviti bersenam neh..da masok 2 tahun agaknya.
patot le makin chubby haha

So..ada friendly games kat kampung
aku menjoinkan diri la..
As usual my position is GA
referring to goal attack.

Lari xsampai 3 round ~ da mula semput
hahaha PANCIT sangat..

So alhamdulillah !
dgn keupayaan aku menjaringkan bola
kami pon MENANG ! yeay..

Now lebih bersemangat TRAINING utk game akan dtg
Best of luck for my team !!!

****************

belom pape lg dah semput haha

yeahh..im the GA !

my team..
go go go practicing :)


majlis penyampaian hadiah..


So..enough for this entry.

C u in the next entry

THE END




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...