THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Saturday, July 28, 2012

Berendam Di Ulu Legong HotSprings

***sory lambat update sket..

Just nak share dgn u all guys pictures last two weeks
G bermandi manda a.k.a berendam with family and my chenta hati
konvoi 2 buah kereta ke Baling Kedah

Kiteorg gerak dalam pukul 10.00 p.m dan sampai lebih kurang arounds 2.00 a.m
sangat PENAT..even sy duk kat sebelah jew..x drive pon haha

sampai je kat sane..org punye la BANYAK
dah macam pesta air pulak.
nak mandi pon rase semacam jek
but ku teruskan jua..datang jauh2 kan
tiket utk dewasa RM4.00 dan utk kanak2 RM 2.00 ~ quite OK la
dah lama xdatang sini, last time time study dgn kawan2 dulu


mula2 tuh memang le rase panas..dah lama sket OK la
boleh tahan la..

************

my mom & ayong 
baru sampai neh..tgh tunggu beli tiket..

my sister
sampai teleng kepala nak bergambo :D

its me ...
mula3 nak berjinak dgn air..
haha giler kot pukul 2 a.m nak berendam
keje giler namanya..

my sayunkk yg kuwus kering neh
haishhh nak kene bg makan byk neh hehe

ehem2.. :D

 me & my LOVE

my happy FAMILY :D
kesian abah xdapat ikut
sbb temankan nenek kat umah


*****
Mandi punya mandi..
sedar dah pukul 6 a.m 
tapi org still ramai lagi...

Then kitaorg bertolak balik dalam pukul 7.a.m
Tengok en sayang dah macam zombie
then sy offerkan diri utk drive balik
so sampai umah around 9 a.m
sangat letih..balik cover tidur sampai ke petang hehe


** the end **




Salam Ramadhan

p/s : *** RINDU giler rasanya ...dah lama xupdate

Assalamualaikum wbt
Salam Ramadhan AL Mubarak

Sedar xsedar hari ini kita dah masuk 8 Ramadhan
cepatnya masa berlalu..

Dikesempatan ini sy nak ucapkan Selamat Berpuasa to all readers yg beragama Islam
Mohon maaf di pinta utk semua yg pernah 
terkasar bahasa..
tersalah kata..
tersilap bicara..

Semoga kita semua mendapat hidayah dari NYA di bulan yg mulia ini
AMIN..











Saturday, July 14, 2012

Treasure Hunt

Last week sempat beriadah with budak2 office
kami dgn enjoy nya menyertai program Treasure Hunt
Setia Eco Hunt 2012 yg di anjurkan oleh pihak
Setia Pearl Island Country Club

Treasure hunt la sangat...
mmg lawak gila bila di fikirkan balik.
Ingatkan adventureous gila, panjat bukit ke, lompat2 ke, masuk sungai ke, 
sampai2 dapat soalan je,
mmg IQ sangat lah..
berkarat otak teman memikirkannya

Eventhough xdapat hadiah RM3000 tp sangat2 enjoy
have fun dgn teman2
dapat goodies tshirt, mug pon jadi lahh :D

*****

so nak share pic with u all guys !

briefing session 
dgr dgn penuh teliti :D
tp still xboleh jawab, agaknye berapa la yg kiteorg dpt jawab haha

our group
dgr team leader duk bg arahan :D

sempat ber posing

nice view
serious cantik tempat ni

part paling memenatkan.
sangat penat nak naik kat atas tuh

neh team paling havoc 
:D

pose again



*****

p/s : walaupon kami xdapat RM3000
TAPI kami semua still happy
yg xsyoknya muka BURN hahahaha padan muka


~ sekian ~

Saturday, July 7, 2012

Wahai kamu yg bernama ANAK !

SHARING is CARING !
terjumpa kata2 nih..so wanna share with u all readers ~


**************


αpαbilα ibu bαpα menαngis kerαnα bαnggα dgn αnαknyα,
 mαkα terpαdαmlαh αpi nerαkα yg ingin membαkαr αnαknyα itu..

Keredhααn Allαh, terletαk pαdα keredhααn ibu bαpα dαn kemurkααn Allαh,
 terletαk pαdα kemαrαhαn ibu bαpα..

dan αpαbilα IBU kitα menghembuskαn nαfαs terαkhir.. 
mαkα hilαnglαh sudαh sαtu keberkαtαn dαri Allαh terhαdαp kitα,
iαitu doα dαri IBU terhαdαp αnαk²nyα..

Wahai Anak..
Jika kamu tidak mampu menolong ibubapa kamu maka jangan kamu menyusahkan mereka.

Jika kamu tidak mampu menggembirakan mereka maka jangan kamu membuat mereka sedih.

Jika kamu tidak mampu membuat mereka tersenyum maka jangan kamu membuat mereka menangis

Jika kamu tidak mampu membanggakan mereka maka jangan kamu kecewakan mereka...


********


Monday, July 2, 2012

Kahwin

Mode : Sedih + Gelisah

Dalam 2 minggu neh topik kawen xberhenti2
Sometime stress sgt dgn LIFE aku neh
Xde ke org yg boleh faham mslh aku, situasi aku dan apa yg ada dlm fikiran aku

Rasenya kat sini je terdaya aku luahkan 
Nak story dgn kawan, rasenya dieorg pon dah terbeban dgn mslh dieorg

Ya ALLAH, 
 " aku tahu kau maha mendengar lg maha mengasihani
dgrlah rintihan hati kecilku ini.....:(  "

sometime aku rasa xfaham dgn family aku sndiri,
semuanya unplanned, macam lalang masing2, sekejap ON sekejap OFF
rasa cm aku neh boneka, yg boleh di control oleh remote ke kiri dan ke kanan
aku juga perlukan sedikit ruang utk masa depan aku, 
YES it true ~ all the things under their rules..i know bout it
but just give me a space
i need a space
utk berfikir secara waras, after aku dapatkan semua pendapat dr kalian
aku tidak menolak pendapat itu mentah2, cuma aku perlukan sedikit masa, sedikit ruang,


" Ya allah, sesungguhnya hati kecilku ini rs sgt bersalah sbb berfikiran cm ni
aku xpatut menolak takdirmu ya allah dan aku jg xpatut berperasaan begitu terhadap family aku sendiri.."


semakin confuse dgn benda yg berlaku
dgn si dia yg x habis nak kawen secepat mungkin
dgn family aku yg aku xpasti suka atau tidak..
sekejap suka sekejap tidak
macam angin monsun yg bertiup mgikut masa nya

arghhh ~ boleh gila aku cmni...


T.O.L.O.N.G.G.G.G.G.G.G.G.G.G. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, July 1, 2012

Kisah Kasihku

Assalamualaikum...wbt

OMG ~ dah lama sy xmenulis d sini
Tangan sagt gatal nak menulis spt dulu namun apakan daya
Sangat sibuk dgn life yg baru skrg

*********

ALHAMDULILLAH
Allah anugerahkan satu kebahagian yg xdapat d ucapkan dgn kata2
sgt bersyukur dgn takdirku :D


How to explain ya? 
kadang2 fikir sgt lucu mengingatkan kisah kami
Xsangka rupanya sy ada secret admire since secondary school...
patut la beliau selalu ke rumah rupa2 nya ada udang d sebalik mee kari hahah 

beliau juga adalah sahabat baik kpd abg sy..so kiranya senior time sekolah
nak d jadikan cerita sy sgt malu laaaa....
bila d fikirkan balik. sometime rase bersyukur sbb ade org sayang kita 
and the most important things he can accept me seadanya
ye lah, dia dah kenal aku cm ne,sgt PANAS BARAN orgnye...
suka marah2, suka berangin, hahahha just kidding

dan yg paling penting...family terima seadanya
restu keluarga sgt penting...

sy sangat HAPPY with my new life skg :D
Thank You Ya Allah
kerana menganugerahkan saat terindah ini



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...