THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Friday, August 23, 2013

The Beauty of Mathematics


Assalamualaikum & Salam Sejahtera 
To all bloggers 


Entry kali neh saya nak ajak semua main GAMES MATHEMATIC.
Puas saya memikirkan jawapan kenapa dapat macam tuh. 
Mmg totally sama, dan saya dah cuba pada byk number.
Jadi nak share dgn korang mana la tau korang tau boleh ajarkan saya .

Actually saya COPY PASTE dari salah seorang teman.


******


Percaya atau tidak dari number handphone seseorang itu kita akan tahu usianya.

 Percaya ??

Tak Percaya ???


JOM kita cuba sama - sama

C A R A - C A R A N Y A :


(1) Lihat angka terakhir no handphone anda... 

(2) Dikalikan 2 

(3) Ditambah 5 

(4) Dikalikan 50 

(5) Ditambahkan 1763 

(6) Ditolak tahun kelahiran anda.


Sekarang anda mendapatkan 3 angka.
Angka PERTAMA adalah angka terakhir no Handphone anda...

Angka KEDUA dan KETIGA adalah UMUR ANDA .. !




Cuba dan buktikan sendiri ya selamat mencuba ... !!!
Kalau anda tahu jawapannya kenapa begitu please give me a comment.




Misteri Kehilangan Anak Di Dalam Kandungan



Assalamualaikum wbt...


Di hari Jumaat yang mulia ini saya terasa ingin berkongsi dengan anda semua satu kisah yang saya anggap agak pelik tetapi BENAR dan sedikit menyeramkan.

Semoga kita semua jadikan iktibar dan pengajaran. Mungkin ada sebab kenapa dan mengapa semua ini berlaku, semuanya hanya dengan kuasa ALLAH S.W.T dan kita hambanya di duga semampu yang boleh.


Rentetan dari kemalangan yang menyebabkan suami saya mengalami patah tangan kanan. Jadi kami membuat keputusan untuk berubat secara tradisional. Kami pergi berubat di sebuah kampung daerah Kodiang. Alhamdulillah berkat kesabaran beberapa kali berkunjung ke sana, dan bertemu dgn bomoh patah berkenaan, suami saya sudah pulih seperti sedia kala. 


Last refer ke hospital, pihak hospital sangat terkejut di sebabkan tulang sudah bercantum semula. A L H A M D U L I L L A H syukur kepadanya. Semuanya dengan kuasa ALLAH swt.




*******


Apa yang saya nak ceritakan di sini adalah pengalaman  berkunjung ke sana, saya bertemu dengan sepasang suami isteri yang menetap di sana yang mana mempunyai pengalaman agak misteri.

Korang percaya x adanya " alam bunian x ? " 

Sebagai seorang yang beragama ISLAM kita wajib mempercayai adanya alam ghaib, syaitan, iblis, bunian dan sebagainya. Setinggi mana pun ilmu yang di pelajari oleh seseorang insan itu, kadang2 ianya tidak tercapai dek akal fikiran, sehinggakan boleh menyebabkan hilang kewarasan seseorang manusia itu.

Bercakap tentang alam bunian, alam ghaib dan sebagainya, sebenarnya ikhlas saya berbicara di sini, saya tahu akan kewujudan semuanya, tetapi tidak pernah langsung terlintas di fikiran saya semuanya berlaku sehingga lah saya bertemu dengan pasangan suami isteri berkenaan, kelu lidah dibuatnya mendengar akan kisah mereka.
 


 ********


Mawar ( bukan nama sebenarnya ) dan suaminya Ahmad, sudah berkahwin hampir 5 tahun, dan sepanjang perkahwinan mereka Mawar mempunyai pengalaman mengandung sebanyak 3 kali tetapi mereka langsung tidak pernah melihat bayi2 berkenaan. Menurut Mawar bila tiba saat untuk melahirkan , Mawar akan rasa sakit seperti hendak bersalin dan kemudian hanya darah sahaja yang keluar, bayi ataupun uri tiada langsung. Tiada sebarang kesan yang menunjukkan ada tanda- tanda bayi keluar, hanya tinggal darah sahaja. Menurutnya lagi , selepas bersalin, setiap malam Mawar akan di datangi oleh anak-anaknya, hanya dalam mimpi.

Semasa kedatangan kami ke kampung berkenaan, Mawar sedang dalam pantang bersalin. Rasa sedih, sebak di dada bercampur baur dan agak sedikit tidak percaya, tetapi setelah ditunjukkan semua bukti - bukti yang ada agak mengejutkan. Mawar menunjukkan gambar scan, buku merah dan sebagainya. 

Seperti yang di ceritakan oleh Mawar, anak yang dilahirkan baru - baru ini adalah kembar lelaki. Mawar juga menceritakan anaknya dijaga oleh bunian seperti yang di datangi dalam mimpinya. Pada mulanya Mawar memberitahu agak tidak percaya bayi di dalam kandungannya yang dikandung selama 9 bulan boleh hilang begitu sahaja. Si suami juga tidak dapat menerima kenyataan dengan kejadian berkenaan, tetapi A L H A M D U L I L L A H dengan izin Allah, mereka berdua pasrah dengan ujian dari ALLAH s.w.t.



ANEH dan PELIK ! Tetapi setiap kejadian itu adalah mengikut kehendakNYA.
Nauzubillah.....




 p/s : semoga kita semua mengambil iktibar dari setiap apa yang terjadi, mungkin Allah swt nak uji Mawar dan suaminya dgn cara berkenaan, kita x tau lagi dgn cara yg mana, sesungguhnya setiap manusia akan di uji oleh Allah swt dgn cara yg berbeza. Semoga kita semua tabah menghadapinya.







Thursday, August 22, 2013

Hari Kelahiran Lelaki Kesayangan



21 August 2013


Selamat ulang tahun kelahiran untuk insan kesayanganku

A H M A D Z U L K E F L Y

Happy 28th Bornday Sayangku

Hopefully hubbyku always in a good condition, smile always, happily ever after beside me. Thanks for being a good and romantic husband for me even though sometime a little bit shying. Yes i admit it u are shying too much. But its okay ! I like it. I am so proud to be ur wife hubby.

I am so sorry hubby because for this time, i didn't have enough time to celebrate ur birthday but i promise, that this birthday would be ur beautiful memory ever !


Again , I wanna wish U....


H A P P Y B I R T H D A Y my love & i love u S O M U C H





~ Note for u HUBBY ~


No one ever saw me like U do,

No one ever heard me like U do,

No one ever kiss me like U do,

and No one ever LOVE me the way U do.


U are the one that guides me in the dark,

U are the one that holds me so tight,

U are the one i need to hear when i sad,

U are the one who won my heart.


Everytime U touch me no fear scares me,

Everytime U hug me no pain aches me,

Everytime U say U love me no other pleasure can tempt me,

Thank you so much hubby....



Whenever u need me...i'll be there for U

Standing by U

Supporting U

Because U are the brightest stars

That lighten every step of mine.



L O V E U from the deep of my heart hubby




                                                                  ~   WANY   ~




 

Monday, August 19, 2013

BFF Wedding

18 August 2013
 Location : Kampung Baroh, Kangar Perlis.


My friends wedding

Congrats to Pina & E 
For their marriage.

Hopefully both of U live in happiness until JANNAH.

A M I N


Just wanna share their lovely wedding pictures.



malam akad nikah

 wedding day

 pina with my sis in law.



THE END



Cerita Raya 2013

19 August bersamaan 12 Syawal

Rasanya masih belum terlambat utk saya ucapkan selamat hari raya.
Raya kan SEBULAN =D

Happy Eid Mubarak to all Muslim peoples.

M A A F  Z A H I R & B A T I N
kepada yg mengenali diri ini.
 

******

Tema tahun ni adalah MERAH menyala cam mak ngah.
 Persiapan raya simple x seperti tahun2 sebelumnya
Mastermind adalah kakak tapi bila kakak dah xde semuanya cam suram je
Gambar family pon dah xcomplete...

Btw xtvt ziarah menziarahi still di teruskan
Lepas balik sembahyang raya, terus ke kubur arwah kakak.
Then beraya ke rumah saudara mara terdekat saja.
The best part is tahun ni sy beraya sebagai isteri orang.

So dapat beraya kat rumah mak mertua dan juga mak sendiri sekali gus.
Korang ade???
Ni la kelebihan kahwin dekat2...xpayah nak berebut balik kampung masing2.
TAPI rasenya utk time perayaan jela best pon..
 

P/S : mode raya diteruskan walaupun dlm kesedihan.


 S E L A M A T H A R I R A Y A A I D I L F I T R I

&

M A A F Z A H I R B A T I N

dari wanie & zul sekeluarga 









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...