THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Sunday, January 31, 2010

karNa aKU saYaNG kaMU....

Specially Dedicated 2 mY deaR AllahyaRHaM ShaHruL......
(DaLaM KeNangaN, waNY sentiASA menGIngaTi aBG eveN aBG daH perGi JaUH..hampiR 8buLaN PemergiaN aBG..taPi wanY sTill daPaT merasaKaN kehadiRaN abG dLm HiduP waNY....semUA keNaNGaN aBG aKaN waNY simpaN di suduT haTI ni....waLauPun semuA tuh blaKU dLm sekeliP maTa..taPi aBG akN senTiasa Di HaTi neH smpi biLa2...keRna kaU yg pertaMa dLm hidupKU......waNY doaKaN aBG diteMpaTkan di kaLangaN Org2 yG BeriMaN...................Al - FatiHaH............)

Seandainya kau ada disini DENGANKU
Mungkin ku x sendiri
BAYANGANMU yang selalu menemaniku
Hiasi malam SEPIKU
Ku ingin BERSAMA dirimu
Ku x kan pernah berpaling DARIMU
Walau kini kau JAUH dariku
Kau selalu ku nanti kerna KU SAYANG kamu
Hati ini selalu memanggil NAMAMU
Dengarlah KEKASIHKU
Ku BERJANJI hanyalah untukmu cintaku
X kan pernah ada yg lain
Adakah rindu dihatimu seperti rindu yang ku rasa
Sanggupkah ku terus terlena tanpamu DI SISIKU
Ku kan selalu MENANTIMU

                                                                                                                                    ....WaNy.....

CanTiKnya SEORANG yg Bernama WANITA...!!!!

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!



Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...




Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni




Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...




Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...



Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!




Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!


Hakikatnya YG INDAH itu sentiasa diagung2kan..tetapi yg KURANG INDAH itu dilupakan....sudah menjadi lumrah bagi setiap insan di dunia neh...kecantikan wanita mereka yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.

" Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya....
Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya.. Tempat dimana cinta itu ada..."



C.I.N.T.A @ L.O.VE

Adakah tapak tangan kita brpeluh, hati kte brdebar kncang & suara kte trsekat di dada?  itu Cinta, itu SUKA. ? 
Adakah kte tdk dpt melpskn pndangan mata drnya? Itu bkn Cinta, itu NAFSU. ? 
Adakh kte menginginknnya krn kita tahu ia ada di sne? Itu bkn Cinta, itu KESEPIAN. ? Adakh kte mncintainya krn itulh yg diinginkn sume org? Itu bkn Cinta, itu KESETIAAN ? Adakh kte ttap mengatakn kte menyintainya krn kte tdk ingin melukai hatinya? Itu bkn Cinta, itu BELAS KASIHAN.
Adakh kte mnjd miliknya krne pndangan matanya mmbuat hati kte melompat? Itu bkn Cinta, itu TERGILA-GILA. ? 
Adakh kte memaafkn kesalahannya krn kte mngambil berat tentangnya? Itu bkn Cinta, itu PERSAHABATAN. ? 
Adakh kita mengatakn pdnya bhwa stiap hari hanya dia yg kte fikirkn? Itu bkn Cinta, itu DUSTA. ? 
Adakh kte rela mmberikn sume prkara yg kte senangi utk kepentingan drinya? Itu bkn Cinta, itu KEMURAHAN HATI. ? Tetapi.......... ? 
Adakh kte ttp brtahan krn campuran antara sakit & gembira yg mmbutakn & tak trfahami ... menarik kte mndekati & ttp brsamanya? ITULAH CINTA. ? 
Apakh kte menerima kesalahannya krn itu bahagian dirinya & siapa dirinya? Jika demikian, ITULAH CINTA. ? 
Adakh kte trtarik dgn org lain tp setia dgnnya tanpa penyesalan? 
Jika demikian, ITULAH CINTA. ? 
Adakh kte menangis krn kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? ITULAH CINTA. ? 
Adakh hati kte sakit & hancur ketika dia brsedih? ITULAH CINTA. ? Adakh hati kte gembira ketika dia brbahagia? ITULAH CINTA. ? 
Adakh matanya mlihat hati kte & menyentuh jiwa kte begitu mndlm shingga menusuk? Yg demikian itulh namanya CINTA...

ragam MANUSIA......memang PELIK.....

manusia ni ade mcm2 rupa...ade yg CANTIK...dan ade yg KURANG cantik...dan ade yg BAIK dan ade yg KURANG baik...tapi mcm mane pon manusia itu kita tetap khalifah di muka bumi ini...aku betul2 pelik dgn ragam manusia..betul cakap orang tua2...rambut jew sama HITAM..tapi HATI lain - lain...kita x boleh nak predict niat dan perangai sesorang itu until kita lihat sendiri...bagi aku sume orang ade masalah...sebagai seorang insan yg dianugerahkan akal dan fikiran untuk berfikir....aku rasa seseorang itu boleh berfikir terlebih dahulu before die membuat sesuatu tindakan yg boleh mengguris PERASAAN insan lain...fikirlah lah sama ada tindakan yg diambil itu menyakiti insan lain atau sebaliknya...memang x dinafikan bile kita ade masalah kite xdapat negawal perasaan kita...tapi kita dikurniakan akal dan fikiran untuk membezakan mana yg baik dan mana yg buruk....jagalah tingkah laku kita sebelum kita menuding jari ke arah insan lain...xde orang yg PERFECT kat atas muka bumi ini...semua orang pernah melakukan KESALAHAN...hmm ntahla...yg peliknya kenapa manusia ni bila ade masalah die selalu meletakkan KEMARAHAN dan BEBAN tuh ke atas orang lain...padahal itu MASALAH die..die xboleh melibatkan insan lain...be PROFESSIONAL laa...jangan disebabkan masalah tuh dtg dari org lain...so die pon lepaskan marah tuh pada org lain..not FAIR laaa...
memang SENGAL laa orang cmtuh....kalu ade MASALAH sekalipon jgn la lepaskan kat org lain...
at least senyum la sket......bru awek muda..huhhhhh
MANUSIA OH MANUSIA....

Friday, January 29, 2010

Kurus Oh KURUS..

Kurus tuh Cantik kan??sume org nak kurus...sume org menginginkan tubuh badan yg langsing bak Erra Fazira...sedap jew mata memandang..hahhaa..aku pon nak kurus mcm dlu2 gak.. hahaha nak kurus punye pasal aku snggup bangun pagi even ngantok tahap gaban pon...bangun gak hahaha...bagi aku kurus itu sesuatu yg menyenangkan...bukan aku mntafsirkan bhwa gemuk itu sesuatu yg x indah..tetapi gemuk itu kadang2 menyakitkan..huhu..so..untuk melaksanakan matlamat dan juga merangkumi azam tahun baru aku neh...aku sanggup bangun pagi pergi jogging...exercise la katakn..ahakkkzzz.. penat tuh..huhuhu..kalau dulu setakat 5 round padang tuh no hal laaa...skarang sket2 jew da pancit hahhaa..mau x nya..da lama aku tinggalkan zaman2 kegemilangan aku hahahahha..so nak start balik neh agak susah sket laa...xpew wani..teruskan usaha...demi kecantikan...Bersenam Untuk Negara..hahahhahaha...(^_*)





chaiyok2 wany..u can do it...majulah sukan untuk negara..ahaakkzzzz...(^_*)
InsyaALLAH...

famiLY Trip..






Da best trip ever in my life..trip to zoo taiping..n sekitar taiping laa...tgk binatang...hahah cm budak2 plak aku neh..excited sgt..tp part yg best sgt ialah bile 1 family dapat kumpul ramai2..suke sgt...hopefully we all sntiasa hepi cmni ever n ever...even mcm2 masalah dan krisis2 dalaman yg melanda family aku...aku harus kuatkan smagat.. xde owg yg x ditimpa musibah kan..itu satu ujian dr[d ALLAH...aku tau aku harus kuat utk mghadapi sume neh...aku harus kuat..sbb family aku sgt2 bgantung pd aku skarang...mereka perlukan aku...so kuatkan smangat wani..u can DO IT....chaiyok2...(*_*)









my dear sis (liza) with her husband (fauzi) & my luvly nephew
(amzar khalis)
luv u all muahhhh...(*_*)
my luvly mummy...i luv u mom...u'll always in my heart



my sweetie niece Nur Qamarina Hanim..


pic 1 : with didi...
pic 2 : eeeeuuuuwww..ade gaya princess snake x??
pic 3 : with my niece..hanim...

pergi...

Sudah menjadi adat dunia..kadang2 kita di atas..kadang2 kita dibawah..semua tuh dah ditetapkan sejak azali lagi..namun x siapa sedar kehadirannya..Sudah termaktub dan menjadi lumrah dunia.. setiap pertemuan itu pasti akan berakhir dgn perpisahan..cepat atau lambat..cuma Allah yg menentukannya..kita sebagai insan didunia ini hnya mampu melihat dan berdoa...semoga kita dikurniakan sebuah kebahagiaan yg tidak terhingga...Hmm sudah menjadi lumrah insan yg bergelar manusia sentiasa tamak, insan yg dah berada di depan mata tak pernah dihargai..tapi bila insan itu pergi meninggalknnya barulah terasa kepedihannya...bak kata pepatah " yg dikejar xdapat, yg dikendong berciciran "..kenapa semua ni berlaku dgn sekelip mata..alangkah bahagianya andai aku dapat putarkan masa..aku aku hargai setiap masa bersamanya..akan aku simpan segala kenangan bersamanya...aku aku ingat setiap kata2 nya...mungkin ape yg berlaku ade hikmah di sebaliknya...kata org " yg patah tumbuh, yg hilang berganti " namun yg patah itu xmungkin dapat disambung semula..dan yg hilang itu xmungkin dapat dicari ganti...satu dalam sejuta..hnya dia..hnya dia...yg sentiasa bertahta dihati...Ya ALLAH, kau berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi segala dugaan dan cabaran drpdmu ya ALLAH..kau berikanlah aku sinar harapan...kau bukakanlah pintu hati aku semula untuk seorang insan yg bergelar LELAKI...............................!!!!


sayu terpisah
hikayat indah ini hanya tinggal sejarah
berhembus angin malam
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi ku dengari
kau pergi.....pergi...
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia


(dedicated 2 my dear Allahyarham Shahrul)
Al - Fatihah........

Thursday, January 28, 2010

HePi2 kat The Carnivall Sg Petani, Kedah

Di suatu pagi yg mem"BOSAN "kan...& mem"BOWINK" kn...we all decide g mandi2 kat The Carnivall Sg Petani...even only 4 owg jew..tp tetap gempak disebabkn keriuhan mber2 aku (mazidah + suryati + rozila ) yg mcm da 10 owg da..hahahhaha...mmg sonok sgt..we all conquer tmpat tuh sbb hari khamis kan.. ane ade owg...sampi2 jew ade segerombolan manusia2 dr kilang mane tah yg wat family day kat situ...pehhh sesak2...layan jew...mmg best...(^_*)


after penat bersuka2....lepak jup...


mandi2 kat The Carnivall Sg. Petani Kedah...best bangat.....nak pegi lg (^_*)


heeee best btul atas plampung neh....


dr kiri : su, wany & mazidah

i Let u Go...(-_-)


He fills my heart…

With his first hello,
He gave a meaning to this empty world of mine…
There’ll never be another love, another time…
He came into my life and made the living fine…
He fills my heart…
He fills my heart with very special things…
He fills my soul with so much love
That anywhere I go, I’m never lonely
With his along, who could be lonely?
I reach for his hand, it’s always there.
But now I lose him 4 ever..
And if I knew it would be the last time…
I would never let you go…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...