THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Friday, April 29, 2011

Fed UP !





Alamak  !!!! dah lama benor teman rase xmenulis disini. 
teman sgt2 bz lol ~ dgn keje and so on.
Fuhh !! berderau rasa jantung bila mikio pasal keje. haishhh
teman penat lol ~
bila ckp pasal keje jek smpi bila pon xkan habess.
so.. tukar cita

*****



Entry kali neh teman nok meluahkan perasaan GERAM teman kat kgkawan teman lew
Kdg2 teman terasa hati dgn deme.
Salah ke teman berasa cmtuh.
Teman rasa spt teman neh ada kew xda ke sama jew
xda beza pon.

Bila time susah deme cari la teman
Bila time senang sume hilang
pergi mana tah ~ bz kot (positive thinking)

xpe la ~ teman OK jew
malas ha teman nok kecoh2
buang karan ! buang ayor liur teman je ha !
buat penat teman ja. yg sakitnya ati teman neh.


TAPI

lepas apa yg jadi neh ~
teman blajo something lew pasal F.R.I.E.N.D.S.H.I.P
& after this teman akan lebih beware dgn situation neh


*******

quite fed up with selfish people
stop pretending k !!!



"....There are friends who pretend to be friends 
but
 there are friends who sticks closer than a brother....."




Sunday, April 24, 2011

KulitKU yg KERING & BerMINYAK !!

" Umo adik brapa yew? awal 30-an ke??"
Pergghhh...masih terngiang2 ptanyaan "amoi" kat supermarket tadi tuh..

Dgn slamber aku mjawab.. " sy baru nak masuk 24.."

" Muka kamu da tua sebelum masanya.."
" Kamu kena jg muka kamu.."
" jgn biar mcm tuh saja ~ xsayang kew?? " 

MALU sggh sy tadik..sape xmalu klu ada org tnya cmtuh..OHH TIDAKK..!!!!!


******

Begitulah sesi perbualan antara sy & seorg "amoi" yg lawa la muka dia
(promoter kat satu mall neh) masa shopping dgn my sis ptg tadi
dia ckp cmtuh kat sy after sy wat satu session scan kulit muka la kononnya

muka saya KERING kat dlm ~ BERMINYAK kat luar

adoiiiiii ~ masalah betoi..

dan sy telah berjaya dipengaruhi oleh beliau untuk membeli produk mereka..
memang diakui yg sy neh sgt mudah TERPENGARUH...

haiiii anak sape la ehh *** jahanam dwet..total sume RM250 huhu

mmg xdinafikan la..dia mmg brjaya sbg sorg promoter ~ hahaha

tapi kat sini bkn nak cite pasal beliau..
tapi pasal produk beliau yg blom terbukti kesahihannye lagi..** coz baru cuba

NUTOX OXYFUSION


hopefully product neh berkesan la kat muka sy yg KERING & BERMINYAK neh
dah bole wat goreng ikan agaknya ~ haha

adoiiiii *** gaji OHH gaji....
bila nak gaji hoiiii....


**sekian**






Friday, April 22, 2011

Date With EIJA ♥ ♥

Selamat hari JUMAAT ***

Mode : H.A.P.P.Y ~ sbb dpt breakfast dgn one of my old fren..
Lama gilerr xjumpa beliau since beliau study kat oversea.
Hari neh dapat jumpe ~ im so GLAD !!
wlaupon kejap je ~ tapi PUAS hati

*****

Bila dah jumpa tuh mcm2 la luahan hati ke hati blaku
sy H.A.P.P.Y sbb dia byk advices sy. byk gilerr nasihat yg bguna
RESPECT sgt kat beliau..

sayang KAMOOO la Eija ~ ~ ♥ ♥ lXOXOXOl


*****

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. 
jangan terlalu sedih. 
Terimalah kenyataan, 
sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. 
Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencin...tai walaupun akhirnya kamu 
akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”


*******


camtuh la serba sedikit nasihat beliau ~ OK BABE ~ terima seadanya !!

ADMIT IT !! ada betol ckp kamu tuh...


apa yg ada skrg bkn lagi perasaan marah & benci

cuma perasaan KESAL..

MAAF ~ sbb bkasar dgn kamu..

Andai kamu mbaca di sini..

sy ingin memohon MAAF atas segala ksilapan !!!


****

THANXS ------>> to my dear Eija

Bila lagi nak jumpa kamu..

GONNA miss U babe..

TAKE CARE ya..

LUV u XOXOXOX 
♥ ♥




Wednesday, April 20, 2011

Lappy OHH Lappy !!

Mode : S.U.N.Y.I

M.I.S.S.M.Y.L.A.P.P.Y.D.A.M.N.M.U.C.H


Hari neh cukup sminggu teman xde lappy ~ udah di hanto ke klinik ~ 
kasi service sket apa yg patot haa
 haishh bila la nak siapnye
dah bosan da neh ~ smggu jugak le teman x on9 kat umah ~
bosan tahap gaban da neh ~

lappy teman yg ACER tuh lagi la gelong ~ xbole harap lgsg
dari zaman teman blajo kat UiTM tuh ha dia dah buat prangai ~
refer to Abg Azhar ~ masalah motherboard katanya
mau RM600 gak tuh ~ baik teman beli baru haha

tapi nak dijadikan cita ~ masa raya hari tuh 
teman duk ngemas bilik then lappy teman tuh tjatuh dr atas meja

****gebebekkk

masa tuh teman macam nak luruh jantung ~
sayangggggggg nya ~ masyaALLAH ~ Tuhan jew yg tau perasaan teman masa tuh
walaupon lappy tuh rosak tp dia byk bjasa kat teman haha

tup2 ****

lepas kes tuh ~ lappy tuh bole ON balik ~ happy teman rasa 
tapi skang dia wat prangai balik daaa

haishhhh ~ saja tau ~ time org bz nak buat keja ada ja nak meragam haaa

nasib baik ada notebook HP neh ~ itu pon buat masalah gak !!!

harap2 petang neh dah bole g amik da haaa ~
amin....!!


sekiann ~ haa cita dr teman

~ TAMMAT ~



Nk keje GOVT ! Nk keje GOVT !

Assalamualaikum w.b.t.

&

Salam 1 MALAYSIA
(menyahut seruan PM kita) ~ huhu

Actually ~ entry sy kali neh xdew la nak marah atau maki2 ~ tapi nak melahirkan rasa kesal ~
Sy xtau sama ada STATEMENT sy neh betol atau x ?? tapi ini yg slalu sy dgr dari mulut ke mulut ~


*****

Betol kew kalu ada keluar vacancy kat paper or mane2 advertisement sbenarnya diaorg dah ada candidate untuk position tuh ~ tapi dieorg sesaja nak advertise kan vacancy tuk untuk kepentingan tertentu ~ 
Mmg sy HANGIN sgt2 ~ politik apakah ini??



penat2 kita g amik borang tuk vacancy tersebut ~ kalu borang tuh free xpe
neh kalu berbayar ~ then dieorg xtgk pon borang kita tuh ~ juz buang dlm tong sampah cmtuh jek ~
byk mende kita kuar ~ gambar lagi ~ usaha ~ tenaga ~
bkn nak BERKIRA ~ tp rasa cm org xappreciate apa yg kita usahakan ~

haisshhh ~ MARAH betol sy !!!!!


****


Juz wanna share my experience pergi interview tuk satu position neh ~
Masa interview tuh masuk 5 org skali ~
position tuh nak pakai sorg jew ~ tapi pggil smpi dekat 5000 org
masa interview nampak sgt deme main2 ~ dan nampak sgt la deme dah ada candidate untuk position tuh ~ kalu dah mcm tuh xyah le buang mase org ~ XKESIAN ke????


********

humm bila la nk dapat keje govt neh??
asal la x luck2 lagik ~
suma org nak keje govt ~ bukan ape sbb BENEFIT2 yg sgt memberangsangkan tuh ~
Dats y sume org terkejor2 nak keje govt ~

sy berpuas ati dgn keje sy skrang ~ gaji pon OK 
bsyukur sangat..


TAPI


sy nak keje GOVT gak ~ hahahaha


cepat la dapat keje ~ govt 

amin .....!!!!

Tuesday, April 19, 2011

C.U.R.L.H.A.I.R.

Got a new info ~ how to curl our hair from a flat iron ~
THANXS 
to my dear cousin UNA
for sharing this with me ~~



hahaha ~
wanna try this ~
watch out my new hair after this ~
hopefully everythings gonna b OK ~
SAYA BUDAK BARU BELAJAR ~ haha

******


Friday, April 15, 2011

H.A.T.E.


i hate everythings about u
i hate how u treated me as if u never cared for me
i hate how u look at me
i hate how u talk to me
i hate how easily u move on
i hate how bad u hut me
i hate my self for loving u
i hate my self for allowing that happen
i hate u when u left
i hate u when u hurt me
i hate u when u said sorry
i hate when i think of u
i hate when i see u
&
i wish 
that i could HATE u....!!!!




JAHAT kew saya..???

Mode : Confuse +_+

Semalam saya ada GADUH dgn sorg neh ~ admit it sy marah sgt2 !!!
xpenah rasa marah cmtuh ! tapi bila sst yg melibatkan maruah saya sbg seorg PEREMPUAN
sy mmg hangin sgt2 ~ n secara TIDAK SENGAJA sy megeluarkan kata-kata tersebut :

" sy sumpah sy xkan pernah maafkan beliau "
" sy sumpah sy xpnh halalkan semuanya "
" sy sumpah dia xkan bahagia atas penderitaan sy "

=(

*****

sy sedar sy xpatut ckp cmtuh ~ wlupon sy tgh marah ~
 tp sy patot pk dlu apa yg sy nak ckp


J. A. H. A. T. K. A. H.  sy?
adilkah sy?
sapa saya ~ nk mghukum beliau ????

apa sy patut buat....???


DO NOTHING..??



OR


SAY SORRY =(


--------->>>>> KAMU

jika membaca di BLOG saya ini ~ 
sy ingin ckp kat kamu ~

saya mintak maaf !!!! =(




Thursday, April 14, 2011

Fobia nak KAWEN oiii !!!!

" Keganasan Rumah Tangga "



Isu neh mmg panas dibincangkan ~ di sana sini
byk jew kita dgr cerita pasal bnda neh kan ~ dlm TV, radio, newspaper,
dulu masa kat Campus pon pnh buat assignment tajuk neh ~

TAPI

cmna kalau bnda neh jadi depan mata kita?
dgn org yg kita sangat2 kenali?
benda neh la buat aku takut nak kawen ~ 
seikhlas dan sejujurnya  aku sgt2 fobia ~

ingin saya bkgsi dgn semua ttg seorg sahabat sy ~ 
sekadar untuk renungan bsama ~ jadikan iktibar


***********

S bukan nama sebenar ~ seorg sahabat yg sgt baik ~ dia seorg gadis yg sgt lemah lembut, baik dan sntiasa tersenyum walaupon ada mslh ~ sgt suka bkawan dgn beliau ~
baru mendirikan rumah tangga sekitar 3 bulan atas dasar cinta ~ 
masalah beliau adalah suami beliau seorg yg sgt panas baran, kuat cemburu dan suka ckp yg bukan2 bila marah ~ sejak dari zaman bkawan bercinta mmg prangai suami beliau suka pukul2, kuat cemburu n macam2 lagi la ~ sblm kawen dah janji nak brubah ~ tapi still sama ~ xdew perubahan lgsg ~ mmg btol ckap org ~ LELAKI kalau skali dah biasa angkat tgn pada pmpn mmg susah untuk dia ubat tabiat tuh ~ sbb dah jadi habit ~ ( MAAF ~ sy xckp untuk suma lelaki la)

Semalam saya dapat tau suami beliau pukul beliau lg ~ tendang di sekitar perut ~ 
sedihnya hati sy ~ geram sgt2 kenapa ada laki sedayus itu ~ sggup pukul isteri yg bakal melahirkan zuriatnya ~ kes mereka dah dirujuk di MAHKAMAH SYARIAH ~
sy pon xpasti apa yg jadi
hanya mampu doakan yg terbaik untuk beliau ~
AMINN


******


PENGAJARAN :

+ CINTA xmenjaminkan apa2 jika akal dan kewarasan tidak mguasai diri =(

~ hummm ---->> takut nk kawen !!!!!!


so ~ 4 all man outside ~ ~ ~



plzzzz STOP !!!!!








saya Di BLOCK...!!!!!

Dah lama rasanya xview page beliau kat FACEBOOK
So saya pon sesaja nk tgok pkembangan beliau sekarang

then tangan neh pon klik la kat huruf R**** mencari nama beliau.

loading....




      loading....



eh xdew????

then..taip jela nama beliau...


PAGE NOT FOUND....???

pelik benar...asal xdew plak kn..
tukar nama ke apa?

so saya pon mintak la tolong one of my fwen 
yg kebetulan kawan jugak dgn beliau
dia bgtau ada ja pages beliau tuh

means...


beliau da BLOCK saya ~ hahaha
just wonder y?

*******

sedikit pesanan buat BELIAU.....


hey kamu...!!

saya xkesah pon kamu block saya kew ~ delete saya kew ~ 
langsung xmemberi kesan buat saya & keluarga saya
asal plak kamu nak anti sy ~ sy ada buat salah kew?
kalu ada harap dimaafkan

xsangka sangka sgt ~ dulu kita teman baik
tapi skrg da lain
Ok ~ admit it ~ manusia berubah
kamu dgn cara kamu ~ sy dgn cara sy ~


dont worry la ~ sy pon xnak tau da pkembangan kamu
smga kamu bahagia dgn hidup kamu
sbb sy tgh bahagia skrg =)
harap kamu jua begitu


****


Sunday, April 10, 2011

Demam !!!

Mode : Xbrapa nak SIHAT ^_^


Da lama X update di BLOG neh ~
sbb OWNER nya terbaring jekk ~ kena serangan DEMAM 
satu family demam ~ sejarah tol !!!!

~ ALHAMDULILLAH ~

Lepas 3 hari sy demam ~ terbaring jekk ~
Hari neh da boleh bangun ~ adoiiiii satu badan sakit2 ~ da pnt nak makan ubat ~
cepat2 la sembuh ~ da bosan haa

nak sembuh ! nak sembuh !
Doakan sy......


~ AMIN ~


Thursday, April 7, 2011

Abah cepat la SEMBUH !!!!

Mode : Letih 

Baru balik dari Changlun ~ bawa abah g mengurut
Hari da cukup 9 hari abah terlantar sakit ~
macam2 dah kiteowg ikhtiar ~ tapi still sama
xda perubahan ~ tawakal jew

*******

Hospital pon xtau result ~ sume OK 
darah OK ~ gula OK ~ mmg xda masalah
Cara Kg pon da cube ~ dieorg ckp mgkin ada mslh saraf
sy pon xtau nak ckp ape
hanya berserah jew

*****

Bila tgok abah ~ sedih sgt
hati jadi sayu ~ cam nk nangis
abah langsung xboleh berjalan ~ sume org kena tolong ~ kena papah
kadang2 abah usaha gak sendri ~ merangkak
sbb xnk susahkan org =( 

saya sedih sangat

andainya...

sy dapat gantikan tempat abah =(

abah

cepatlah SEMBUH !!!!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...