THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Wednesday, April 20, 2011

Nk keje GOVT ! Nk keje GOVT !

Assalamualaikum w.b.t.

&

Salam 1 MALAYSIA
(menyahut seruan PM kita) ~ huhu

Actually ~ entry sy kali neh xdew la nak marah atau maki2 ~ tapi nak melahirkan rasa kesal ~
Sy xtau sama ada STATEMENT sy neh betol atau x ?? tapi ini yg slalu sy dgr dari mulut ke mulut ~


*****

Betol kew kalu ada keluar vacancy kat paper or mane2 advertisement sbenarnya diaorg dah ada candidate untuk position tuh ~ tapi dieorg sesaja nak advertise kan vacancy tuk untuk kepentingan tertentu ~ 
Mmg sy HANGIN sgt2 ~ politik apakah ini??



penat2 kita g amik borang tuk vacancy tersebut ~ kalu borang tuh free xpe
neh kalu berbayar ~ then dieorg xtgk pon borang kita tuh ~ juz buang dlm tong sampah cmtuh jek ~
byk mende kita kuar ~ gambar lagi ~ usaha ~ tenaga ~
bkn nak BERKIRA ~ tp rasa cm org xappreciate apa yg kita usahakan ~

haisshhh ~ MARAH betol sy !!!!!


****


Juz wanna share my experience pergi interview tuk satu position neh ~
Masa interview tuh masuk 5 org skali ~
position tuh nak pakai sorg jew ~ tapi pggil smpi dekat 5000 org
masa interview nampak sgt deme main2 ~ dan nampak sgt la deme dah ada candidate untuk position tuh ~ kalu dah mcm tuh xyah le buang mase org ~ XKESIAN ke????


********

humm bila la nk dapat keje govt neh??
asal la x luck2 lagik ~
suma org nak keje govt ~ bukan ape sbb BENEFIT2 yg sgt memberangsangkan tuh ~
Dats y sume org terkejor2 nak keje govt ~

sy berpuas ati dgn keje sy skrang ~ gaji pon OK 
bsyukur sangat..


TAPI


sy nak keje GOVT gak ~ hahahaha


cepat la dapat keje ~ govt 

amin .....!!!!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...