THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

.

.

.

.

Sunday, September 4, 2011

Bunga Kuku Ade lagi !!!!


Korang penah dgr / tgok pasal BUNGA KUKU X ?
Bunga kuku neh cm ade satu benda putih kat atas kuku 

cmneh la..bentuknya


X tau knape..kelima jari kanan aku ade benda neh
Rimas giler tgok..

Orang tua2 ckp if ada benda neh cm ade mslh la dlm hidup kita
cm susah ati laa..ada mslh itu ini..

(jgn terlalu pcaya sgt..cm kepercayaan org tua2 ja)
xbaik terlalu mempercayai sst tuh melainkan Allah S.W.T.


SEDIKIT FAKTA yg aku nak share tntang BUNGA KUKU neh :


Bunga kuku atau 'white naiks' or scientifically known as leukonychia
 merujuk kepada tompok putih yang muncul pada permukaan kulit kuku. 

punca terjadinya benda alah neh disebabkan oleh 
kecederaan ringan atau sederhana yang pernah
 berlaku ke atas 'nail bed' atau dasar kuku..

 bunga kuku ni mengambil masa lebih kurang 8 minggu 
untuk hilang melalui pemanjangan kuku..

******

so lambat lagi la bunga2 neh nak ilang dr kuku aku.

BERSABAR je la..
huhu





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...